Losos u marinadi od meda i soje

Sadržaj

Opći pregled
Sastojci Upute

Opći pregled

Sastojci

Marinada:

Losos:

Ukrašavanje:

Upute

  1. U manjoj posudi pomiješajte med, sojin umak, sjeckani češnjak, naribani đumbir, maslinovo ulje, sok od limuna i chili pahuljice.
  2. Dobro izmiješajte sastojke dok se svi okusi ne povežu.
  3. Filete lososa posolite i popaprite po ukusu.
  4. Stavite losos u plitku posudu i prelijte ga pripremljenom marinadom, pazeći da svaki komad bude ravnomjerno obložen.
  5. Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku da se marinira najmanje 30 minuta, povremeno prelivajući marinade.
  6. Zagrijte pećnicu na 200°C ili pripremite roštilj.
  7. Prebacite marinirani losos na lim obložen papirom za pečenje, prelijte preostalom marinadom.
  8. Pecite u pećnici 12-15 minuta, ovisno o debljini fileta, ili ispecite na roštilju 4-5 minuta sa svake strane.
  9. Nakon pečenja, pospite losos sezamovim sjemenkama i nasjeckanim zelenim lukom.
  10. Poslužite uz kriške limuna i prilog po izboru.
  11. Uživajte u aromatičnom i sočnom lososu u marinadi od meda i soje!