Piletina glazirana medom i senfom
Sadržaj
Opći pregled Sastojci UputeOpći pregled
- Priprema: 20 minuta
- Mariniranje: 30 minuta
- Pečenje: 35 minuta
- Ukupno: 1 sat i 25 minuta
- Vrsta jela: Glavno jelo, piletina
- Kuhinja: domaća
Sastojci
Marinada:
- 3 žlice meda
- 2 žlice senfa (dijon ili običan)
- 2 češnja češnjaka, sitno sjeckana
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica soka od limuna
- Prstohvat soli
- Prstohvat crnog papra
Piletina:
- 4 pileća fileta ili bataka (oko 150-200g svaki)
Ukrašavanje:
- Svježi peršin, nasjeckan
- Kriške limuna
Upute
- U zdjeli pomiješajte med, senf, sjeckani češnjak, maslinovo ulje, sok od limuna, sol i papar.
- Piletinu posolite i popaprite, a zatim je stavite u plitku posudu.
- Prelijte piletinu pripremljenom marinadom, pazeći da svaki komad bude ravnomjerno prekriven.
- Pokrijte posudu i ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje 30 minuta, idealno 1 sat.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Prebacite piletinu na lim obložen papirom za pečenje te prelijte preostalom marinadom.
- Pecite 35 minuta ili dok piletina ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju i ne bude potpuno pečena.
- Nakon pečenja, pospite piletinu nasjeckanim peršinom i ukrasite kriškama limuna.
- Poslužite uz prilog po izboru, poput pečenog povrća ili svježe salate.
- Uživajte u sočnoj i aromatičnoj piletini glaziranoj medom i senfom!